четвер , 28.03.2024

2 проміле: у Коломиї водій хотів “відмазатися” від штрафу за п’яну їзду, але не вийшло

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було у селі Великий Ключів Коломийського району.

Вночі працівники зупинили водія автомобіля “Фольксваген Пассат”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,08 проміле, що у 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Пояснив, що тієї ночі за кермом був не він, а його кум, втім прізвище кума чоловік відмовився називати.

Досліджуючи матеріали справи, в тому числі й відеозаписи з нагрудних камер поліцейських, суд прийшов до висновку, що в діях водія таки вбачаються ознаки інкримінованого порушення. Адже на камері зафіксовано, що чоловік зізнався поліцейським у керуванні авто і у вживанні перед цим алкогольних напоїв.

Отож, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням і намагався його оскаржити в апеляційному суді, але безуспішно.

Відтак, постанова Коломийського міськрайонного суду у грудні набрала законної сили і порушникові таки доведеться платити штраф.

Читайте також:
За кермом була дружина? У Франківську водій з другої спроби таки відмазався від штрафу за п’яну їзду