п’ятниця , 26.04.2024

0,31 проміле: у Снятині трішки нетверезий водій “Жигулів” отримав 34000 грн штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 26 вересня 2021 року у місті Снятині. Ввечері, близько 17.30, на вулиці Воєводи Коснятина працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21074” (“Жигулі”, “сімка”).

Під час спілкування у кермувальника запримітили ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки.

Алкотестер показав результат 0,31 проміле, що на 0,11 проміле вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Зазначив, що того дня алкогольних напоїв не вживав і тому погодився продувати драгер.

Однак з отриманими результатом тесту був не згідний і мав бажання пройти огляд у медичному закладі. У відповідь працівники поліції запропонували йому самостійно пройти до медичного закладу для здачі крові.

Досліджуючи відеозапис з місця проведення огляду, суд зауважив, що водій не заперечував щодо результату тесту.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21074” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки без оплатного вилучення транспортного засобу.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Коломийщині водій “Форда” після ДТП випив пива і отримав 34000 грн штрафу