п’ятниця , 29.03.2024

У Тисмениці за крадіжку вантажівки зловмисник отримав 17000 гривень штрафу

У Тисмениці судили чоловіка, обвинуваченого в крадіжці вантажівки. Фігуранту присудили штраф.

гроші, гривні

Про це йдеться у вироку Тисменицького райсуду від 6 грудня 2021 року. Обвинувачений – уродженець Івано-Франківська, із середньою спеціальною освітою, непрацюючий, неодружений, раніше судимий – востаннє засуджений Ленінським районним судом м. Запоріжжя за ч.2 ст.190 КК України до 1700 грн штрафу.

Як вбачається із обвинувального акту, обвинувачений домовився з потерпілим про продаж  «ЗИЛ-4331» за 6300 доларів США, що становило 50026,41 грн. Обвинувачений заплатив 800 доларів, а решту суми зобов’язався сплатити до 10 квітня.

Потерпілий, будучи введеним в оману щодо намірів покупця, дав обвинуваченому довіреність на право керування автомобілем  «ЗИЛ-4331» строком на один місяць, без права продажу автомобіля та передоручення. А обвинувачений, не маючи наміру віддавати решту грошей та повертати авто, продав його невстановлений слідством особі.

Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 289 КК, як незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся. Сказав, що через два місяці без дозволу потерпілого продав автомобіль невстановленій особі. Та заявив, що завдану потерпілому шкода усунена, автомобіль йому повернуто.

Зважаючи на визнання вини та позицію інших учасників справи, суд не став досліджувати доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються. Він визнав фігуранта винуватим у вчиненні згадуваного злочину та присудив 17000 гривень штрафу без конфіскації майна.

Далі на підставі ст.70 КК, шляхом складання покарання, призначеного за вироком Ленінського суду у вигляді 1700 грн штрафу та покарання за цим вироком у вигляді 17000 грн  штрафу, визнав остаточне покарання у вигляді 18700 грн штрафу.

Діана БОЙКО

Читайте також:
На Косівщині судили чоловіка, який викрав автомобіль та в’їхав ним у дерево