п’ятниця , 29.03.2024

На Косівщині судили чоловіка, який викрав автомобіль та в’їхав ним у дерево

На Косівщині судили чоловіка, що викрав автомобіль та в’їхав ним у дерево. Фігурант справи отримав умовне покарання.

авто крадіжка

Про це йдеться у вироку Косівського райсуду від 30 листопада 2021 року. Обвинувачений – неодружений, непрацюючий, із середньою освітою, раніше судимий, востаннє – 04.02.2014 року за ч.1 ст.263 КК “Незаконне поводження із зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами” до покарання у виді трьох років тюрми, звільнений від його відбування  з випробуванням 2 роки, покарання відбув повністю.

Як вбачається із обвинувального акту, вночі 11 вересня 2017 року фігурант справи зайшов у чуже господарство, сів у «НYUNDAI Н-200» та поїхав в напрямку села Троїця, Снятинського району, Івано-Франківської області. Однак у селі Рожнів в’їхав у дерево, пошкодивши праву сторону авта. Далі залишив його без нагляду у лісовому масиві в селі Троїця.

Ринкова вартість викраденого авто на той час могла становити 93 тис. 106 грн, а вартість матеріального збитку власнику –  33 тис. 307  грн.

У суді обвинувачений спершу вину визнавав, потім, у процесі судового розгляду не визнавав її повністю. Стверджував, що власник дозволив йому сісти за кермо. Також зісилався на свою погану пам’ять та проблеми з головою після отриманої ЧМТ як учасник АТО. На стадії судових дебатів знову визнав вину повністю та просив суворо не карати.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого. Тож визнав його винним у вчиненні злочину за ч.2 ст. 289 КК, тобто у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому повторно. Присудив п’ять років тюрми без конфіскації майна.

На підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання та призначив три роки іспитового строку. Пом’якшуючими обставинами при визначенні покарання стало активне сприяння розкриттю злочину. А також суд взяв до уваги те, що він є учасником бойових дій та  врахував його стан здоров’я. Вирок поки що законної сили не набрав.

Діана БОЙКО

Читайте також:
У Франківську судили уродженця Городенки, який викрав автомобіль з допомогою евакуатора