п’ятниця , 19.04.2024

У Калуші інвалід ІІ групи 6 разів попався за кермом у стані наркотичного сп’яніння

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який кілька разів керував автомобілем у стані наркотичного сп’яніння.

У Калуші влітку та восени цього року працівники поліції 6 разів зупинили водія, який керував автомобілями “Сітроен С4 Пікассо” і “Опель Вектра” у стані наркотичного сп’яніння.

Перший факт порушення правоохоронці зафіксували 11 липня. Водія зупинили близько опівночі на вулиці Лесі Українки.

18 липня цей водій на тій же вулиці Лесі Українки вдруге попався поліцейським, керуючи автомобілем у стані наркотичного сп’яніння.

А вже наступного дня, тобто 19 липня, цей же водій, іще двічі попався нетверезим за кермом. Спочатку о другій ночі його зупинили на вулиці Дзвонарській, а потім вдень близько 17.00 уже на вулиці Підвальній він ще раз попався патрульним за кермом автомобіля у стані наркотичного сп’яніння.

Далі була невелика перерва. 16 серпня чоловіка на вулиці Винниченка вп’яте зупинили, коли він перебував за кермом у стані наркотичного сп’яніння. А 3 вересня цей же водій на вулиці Шептицького попався на нетверезому водінні в шостий раз.

В усіх випадках кермувальник від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння відмовився в установленому законом порядку. І в усіх випадках на нього склали адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У Калуському міськрайонному суді усі протоколи об’єднали в одну справу.

У судове засідання водій не з’явився, але подав заяву, у якій вказав, що провину у вчиненні зазначених порушень визнає і просив призначити йому покарання в межах санкції ст. 130 КУпАП. Чоловік також вказав, що він є інвалідом ІІ групи, а тому просив звільнити його від сплати судового збору.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобілів “Сітроен” і “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Враховуючи інвалідність порушника, суд звільнив його від сплати судового збору, а це 454 гривні.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій після скоєння ДТП вживав алкоголь. Що йому за це було?