п’ятниця , 29.03.2024

У Городенці водій скутера випив склянку пива і отримав 17000 грн штрафу

Городенківський районний суд призначив покарання для водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 13 вересня цього року у місті Городенка. На вулиці Володимира Великого працівники поліції зупинили водія скутера, який перебував за кермом з ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці зупинки. Результат – 0,26 проміле, що лише на 0,06 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій скутера свою провину визнав. Пояснив, що перед поїздкою випив лише одну склянку пива. Зважаючи на те, що вміст алкоголю незначний, просив суворо не карати.

Городенківський районний суд, дослідивши матеріали справи, постановив водія скутера визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Термін апеляційного оскарження уже минув і постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
На Коломийщині п’яний водій скоїв ДТП і отримав 17000 гривень штрафу