п’ятниця , 19.04.2024

У Франківську за їзду у стані наркотичного сп’яніння водій отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно керував автомобілем у стані наркотичного сп’яніння.

гроші, гривні

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 3 вересня цього року в Івано-Франківську. Ввечері, близько 22.20, на вулиці Галицькій поліцейські зупинили водія автомобіля “BMW 346”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки наркотичного сп’яніння. Водій погодився пройти огляд на стан сп’яніння у лікаря-нарколога. Результат виявився позитивний.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання кермувальник БМВ двічі не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про їх дату, час та місце проведення. Тому суд приступив до розгляду справи буз присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, в тому числі й відеозапис з місця події, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “BMW 346” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
2,36 проміле: у Коломиї спіймали і покарали дуже п’яного водія “Таврії”