вівторок , 23.04.2024

2,36 проміле: у Коломиї спіймали і покарали дуже п’яного водія “Таврії”

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння.

драгер, алкоголь

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 3 жовтня цього року у місті Коломия. Вранці, близько 09.40, на вулиці Грушевського поліцейські зупинили водія автомобіля “ЗАЗ-1102-06” (“Таврія”), який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився зі згоди водія на місці зупинки. Алкотестер показав результат – 2,36 проміле, що майже у 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав.

Дослідивши матеріали справи, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Таврія” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Франківську водій за п’яне ДТП і хамську поведінку отримав 34000 гривень штрафу