п’ятниця , 03.05.2024

У Франківську водій за п’яне ДТП і хамську поведінку отримав 34000 гривень штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду і після цього вживав алкогольні напої.

ДТП ФранківськЯк вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 29 вересня цього року в Івано-Франківську. На вулиці Європейська, 2 водій автомобіля “Форд Фокус” при виїзді з парковки допустив зіткнення з автомобілем “Рено Кенго”.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали дрібні механічні ушкодження. Здавалося б, банальна ситуація, яка вирішується на місці події. Але водій “Форда” почав здійснювати “фокуси” один за одним.

Спочатку він втік з місця автопригоди.

Водій “Рено” на момент зіткнення перебував у салоні свого авто, усе бачив і тому відразу кинувся навздогін за утікачем. Наздогнав його іще на території парковки та вказав на спричинені ушкодження. Однак водій  “Форда” відреагував неадекватно і остаточно втік з місця події.

Водій “Рено” іще раз кинувся услід за своїм кривдником і вдруге наздогнав його уже у дворі будинку. Винуватець аварії далі продовжував поводитися неадекватно та заперечував свою провину.

Перехожі побачили суперечку двох водіїв та викликали поліцію. Правоохоронці, прибувши на місце події, помітили у водія “Форда” ознаки алкогольного сп’яніння.

Втім, кермувальник свій неадекватний стан пояснив дуже просто – вживав алкоголь уже після автопригоди. Напевно він не знав, що за вживання алкоголю після ДТП теж передбачена відповідальність. Але це вже його проблеми…

Патрульні поліцейські склали на порушника три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (втеча з місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкоголю після ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Форда” своєї провини не визнав, але водночас зізнався, що вживав алкоголь до затримання поліцейськими.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Форд Фокус” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень – а це за ч. 4 ст. 130 КУпАП. Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Водій “Форда” не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу. Однак і Апеляційний суд йому не поміг. Як результат – доведеться таки відповідати за вчинені порушення.

Діана БОЙКО

Читайте також:
На Буковецькому перевалі п’яний юнак упав з мотоцикла, отримав травми і 17000 гривень штрафу