субота , 20.04.2024

На Буковецькому перевалі п’яний юнак упав з мотоцикла, отримав травми і 17000 гривень штрафу

Верховинський районний суд призначив покарання для водія, який керував мотоциклом у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Буковецький перевал, початок маршруту на гору Писаний Камінь

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 31 серпня цього року у селі Буковець Верховинського району. Ввечері, близько 23.00, на Буковецькому перевалі водій мотоцикла “Мустанг” не впорався з керуванням та упав із транспортного засобу.

У результаті падіння юнак втратив свідомість та лежав на проїжджій частині дороги біля перекинутого мотоцикла. За кілька хвилин потерпілого помітила жінка, яка опинилася на місці ДТП, і негайно про даний інцидент повідомила на лінію “102”.

Поліцейські прибули на місце події і в свою чергу викликали медиків швидкої. Юнака доставили до медзакладу, де надали йому медичну допомогу та заодно провели огляд на стан сп’яніння.

На щастя, травми виявилися незначними, а результат огляду на стан сп’яніння – 1,55 проміле, що майже у 8 разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Юнак кілька разів не з’являвся у судові засідання, тому розгляд протоколів трохи затягнувся.

Справу за ст. 124 КУпАП у суді закрили, оскільки ніхто крім водія не травмувався, і ніхто не зазнав матеріальних збитків – було пошкоджено лише мотоцикл винуватця аварії.

А у справі за ч. 1 ст. 130 КУпАП Верховинський районний суд постановив мотоцикліста визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Водійського посвідчення юнак не отримував, тому суд не зміг застосувати додаткове покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами.

Читайте також:
2,18 проміле: судили водійку, яка п’яною у Микуличині перекинулася на “Жигулях”