неділя , 28.04.2024

У Франківську судили чоловіка, який видурював гроші у бажаючих працювати за кордоном

В Івано-Франківську судили чоловіка, який обдурив двох мешканців щодо працевлаштування за кордоном.

Чоловік обіцяв допомогти з роботою у Чехії, розмістив оголошення у соцмережах, а після отримання грошей зник.

Про це йдеться у вироку Івано-Франківського міського суду від 24 листопада 2021 року. Як випливає із обвинувального акту, обвинувачений у 2019 створив у “Фейсбуці” сторінку “Єврокрок”, вказав нібито ПІБ менеджера та залишив номер свого  мобільного.

На сторінці розмістив  недостовірну публікацію про офіційне працевлаштування за кордоном. Далі йому почали телефонувати охочі працевлаштуватись. Так, у грудні 2019 він отримав від однієї жінки за працевлаштування у Чехії  7920 грн, а 7 листопада 2020 від  чоловіка – 5040 грн.

Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.3 ст.190 КК, тобто шахрайство, вчинене повторно.

У суді він вину визнав повністю, щиро розкаявся, просив суворо не карати та не позбавляти волі. Потерпілі ж на суд не з’явились. З матеріалів справи, як зазначено у вироку, вбачається, що матеріальну шкоду потерпілим відшкодовано в повному обсязі, а цивільні позови не заявлялися.

Зважаючи на визнання вини та позицію учасників справи, суд не став досліджувати докази, стосовно фактичних обставин провадження, які ніким не оспорюються. Він прийшов до висновку про доведеність вини, відтак визнав обвинуваченого винним у шахрайстві та присудив йому 3 роки тюрми. На підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання, призначивши рік іспитового строку.

Вирок поки що законної сили не набрав. Подати на нього апеляцію можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Діана БОЙКО

Читайте також:
У Франківську судили таксиста, який возив клієнтів до знайомої проститутки