субота , 27.04.2024

У Франківську судили чоловіка, який влаштував бійку через чергу на автозаправці

180 годин громадських робіт присудили в Івано-Франківську чоловікові, який посперечався та побився з іншим через чергу до колонки на заправці. 

АЗС

Про це йдеться у вироку Івано-Франківського міського суду від 26 листопада 2021 року. Як вбачається із обвинувального акту, випадок трапився 31 грудня 2018 близько 16.50 на заправці АЗС «Сапсан ІФ» у селі Крихівці Івано-Франківської міськради. Тоді потерпілий на «Audi A6» перебував на заправці і дочекавшись своєї черги, під’їхав до колонки.

В той же час до колонки почав рух обвинувачений на  «Volkswagen T4» з протилежної сторони, вийшов з авта, матюкаючись, почав звинувачувати водія «Audi A6» у порушенні черги. Загалом, під час конфлікту обвинувачений вдарив кілька разів потерпілого, штовхнув на паркан.  Потерпілий, намагаючись утриматись  на ногах та уникнути ударів,схопився лівою рукою за металевий паркан, поранив руку. Чоловік отримав травми середньої тяжкості.

Дії обвинуваченого, водія «Volkswagen T4», були кваліфіковані за ч.1 ст. 296 КК “Хуліганство”, ст. 128 КК “Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження”.

У суді обвинувачений вину та цивільний позов потерпілого не визнав. Сказав, що став з протилежного боку від автомобілів біля колонки, бо так розташований бак в його авто. Розповів, що не виключає сварку з ненормативною лексикою, але спровокованою потерпілим. Також заявив, що потерпілий вдарив його в обличчя, погрожував йому і його дітям, які були в автівці і що той послизнувся і впав під час штовханини.

У той же час працівник заправки розповів, що немає потреби вставати із іншого боку колонки, бо там встановлено довгий шланг. І, в принципі, такий заїзд схемою руху не дозволено, але іноді водії порушують схему руху. Врешті, свідки підтвердили, що обвинувачений спровокував конфлікт.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого. Визнав його винним у вчиненні вищезгаданих злочинів та присудив за хуліганство 17 тис. штрафу, за нанесення тілесних ушкоджень – 180 годин громадських робіт.

За сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш суворого більш суворим, визначив остаточне покарання у вигляді 180 годин громадських робіт. Також частково задовольнив цивільний позов потерпілого – сказав стягнути з обвинуваченого 40 тис. моральної шкоди.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте також:
У Франківську судили повію за звідництво свого клієнта із неповнолітньою “колегою”