четвер , 02.05.2024

У Франківську склали протокол за п’яну їзду на водія, який на момент “порушення” перебував за кордоном

Івано-Франківський міський суд розглянув справу щодо водія автомобіля, на якого працівники поліції склали адміністративний протокол за нетверезу їзду.

Як вбачається із матеріалів справи, 20 липня цього року в Івано-Франківську на вулиці Бандери працівники поліції зупинили водія автомобіля BMW 525, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 0,84 проміле, що у 4 рази вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортними засобами).

Нагадаємо, санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судовому засіданні адвокат водія заявила клопотання про закриття справи, оскільки особа, на яку складено протокол, не вчиняла ніяких порушень. За словами адвоката, у час, зазначений у протоколі, чоловік перебував за межами України. Для підтвердження своїх слів захисниця представила копію із закордонного паспорту, де вказані відмітки про виїзд за межі України 25 березня 2021 р. і повернення в Україну 1 серпня 2021 р.

Працівниця патрульної поліції у судовому засіданні розповіла, що водій якого зупинили, представився чоловіком, на якого склали адміністративний протокол. Жодних підозр з даного приводу у патрульних не виникло. У суді працівниця поліції не заперечувала щодо закриття даної справи за відсутністю складу порушення.

Відтак, дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив закрити справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо водія автомобіля “BMW 525” у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Читайте також:
У Богородчанах п’яний водій отримав два штрафи на загальну суму 74800 гривень