четвер , 02.05.2024

У Богородчанах п’яний водій отримав два штрафи на загальну суму 74800 гривень

Богородчанський районний суд призначив покарання для водія, який двічі впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

штрафи за п'яну їзду

Як вбачається із матеріалів справ, 6 червня цього року у селі Жураки, що на Богородчанщині, поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2106” (“Жигулі”, “шістка”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 1,71 проміле, що майже у 9 разів вище допустимої норми.

Окрім того водій перебував за кермом, будучи позбавленим права керування транспортними засобами.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами особою, позбавленою права керування) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Дослідивши матеріали справи, Богородчанський районний суд 6 липня цього року постановив визнати водія “Жигулів” винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання за найбільш значиме із числа вчинених порушень – а це (за ч. 5 ст. 126 КУпАП) штраф у розмірі 40800 гривень.

На судове засідання, яке відбулося 6 липня, водій “Жигулів” не з’явився, бо для цього у нього були поважні причини.

У день проведення судового засідання хтось із мешканців села Жураки подзвонив у поліцію і повідомив, що якийсь вар’ят на великій швидкості ганяє автомобілем за річкою.

Правоохоронці прибули на місце події і зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2106”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Жигулів” в установленому законом порядку відмовився і отримав адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольними або наркотичного сп’яніння).

У судові засіданні водій “Жигулів” 5 разів не з’явився, тож врешті решт у листопаді справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Богородчанський районний суд постановив водія “Жигулів” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Таким чином водій “Жигулів” цього року отримав два штрафи на загальну суму 74800 гривень.

Руслан ЗІНЧУК

Читайте також:
У Калуші водій-наркоман отримав два штрафи на загальну суму 57800 гривень