п’ятниця , 10.05.2024

У Калуші водій-наркоман отримав два штрафи на загальну суму 57800 гривень

Калуський міськрайонний суд розглянув дві справи щодо систематичного порушника правил дорожнього руху.

штрафи алкоголь за кермомЯк вбачається із матеріалів, 6 серпня цього року у місті Калуші на вулиці Сагайдачного працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник відмовився як на місці зупинки, так і у медичному закладі.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

А 15 серпня у Калуші на вулиці Підвальна працівники поліції зупинили цього ж водія, який знову перебував у стані сп’яніння, але уже не алкогольному, а наркотичному.

Від проходження огляду водій у присутності двох свідків знову відмовився і на нього знову склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Окрім того під час другого побачення з поліцейськими водій “Опеля” також отримав адміністративний протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами особою, яка позбавлена такого права).

Річ у тому, що вказаний водій минулого року притягувався до відповідальності за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння). І минулоріч порушник окрім штрафу у розмірі 40800 грн також був позбавлений права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Цьогоріч він двічі попався за кермом, будучи позбавленим права керування транспортними засобами, і отримав за це відповідний адмінпротокол.

У Калуському міськрайонному суді спочатку розглянули щодо водія “Опеля” справу за ч. 5 ст. 126 КУпАП, визнали кермувальника винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначили йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 40800 гривень. Дана постанова набрала законної сили 18 жовтня.

А згодом Калуський міськрайонний суд розглянув справу щодо водія “Опеля” і за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Обидва адмінпротоколи від 6 і 15 серпня об’єднали в одне провадження і винесли рішення – визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення та призначити покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень. Дана постанова набрала законної сили 22 листопада.

Таким чином, приблизно за місяць часу водій із Калуша отримав два штрафи на загальну суму 57800 гривень. Чи зупинить це його від подальших порушень? Побачимо…

І водночас про всяк випадок нагадаємо. У березні цього року суттєво зросли штрафи за порушення правил дорожнього руху. І це стосується не тільки їзди у стані сп’яніння.

Так, за кермування автомобілем особою, яка не має водійського посвідчення, зараз передбачений штраф у розмірі 3400 гривень. За керування автомобілем особою, позбавленою права керування транспортними засобами, передбачений штраф у розмірі 20400 гривень. За повторне впродовж року керування автомобілем особою, позбавленою права керування транспортними засобами, передбачений штраф у розмірі 40800 гривень.

Якщо раніше, водії, позбавлені права керування, сідали за кермо, бо штрафи були незначні, то зараз над цим уже варто задуматися, адже покарання тепер за такі порушення значно суворіші.

Читайте також:
На Косівщині водій вживав алкоголь після ДТП і отримав за це 34000 грн штрафу