субота , 20.04.2024

Теперішнім 30-річним українцям на пенсії доведеться виживати на 2 долари на день (ВІДЕО)

Чому 30-річним українцям треба думати про пенсію вже зараз? Нині один українець, що працює офіційно, утримує 2 пенсіонерів. І ця, так звана, солідарна система вже дихає на ладан. Це говорять уже в самому уряді.

пенсія

У Пенсійному фонді велетенська діра, буквально немає грошей. Тож, у міністерстві соціальної політики запропонували створити новий гаманець і впровадити накопичувальну систему, коли про власну старість кожен має подбати сам. «Ми пропонуємо наступну модель: по-перше, обов’язково один відсоток сплачує роботодавець в межах того єдиного соціального внеску, який у нас є. Людина добровільно до цього свого одного відсотка теж відкладає один відсоток від своєї заробітної плати» – розповіла ТСН.Тижню Марина Лазебна, міністр соціальної політики України.

Чи знаєте ви, яка нині мінімальна пенсія в Україні? Чи готові ви жити на 2 долари вдень? І з них ще й платити за комуналку. ТСН.Тиждень розгорнули цілий опитувальний пункт зі спеціально розробленими анкетами, щоб дізнатися відповідь молоді. «Більшість людей вже не розраховує сліпо на державу» – підсумував настрої українців аналітик фонду демократичних ініціатив Андрій Сухарина.

Але – які ризики тягнуть за собою державні нововведення? Кому, на яку пенсію можна розраховувати? І як Україна збирається витягати нинішню молодь з пенсійного дна?

Читайте також:
На Прикарпатті запустили додаток для пошуку туристів