четвер , 28.03.2024

На Прикарпатті запустили додаток для пошуку туристів

Прикарпатські рятувальники презентували систему GРS-моніторингу для покращення безпеки туристів, повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.

додаток для порятунку туристів

Перед походом в гори туристам радять завантажити мобільний додаток “Порятунок в горах”, за допомогою якого можна буде передати сигнал SOS при виникненні надзвичайних подій в горах.

У ДСНС уточнили, що функціонал додатку дозволяє одним натиском зателефонувати до рятувальної служби або відправити повідомлення про надзвичайну ситуацію з точними географічними координатами місця події.

Наразі даний застосунок наразі працює в тестовому режимі. Завантажити його можна на сайті ДСНС в Івано-Франківській області у розділі “Реєстрація туристичних груп” за активним посиланням.

А вже за декілька днів його можна буде завантажити із Play Market.

Система GРS-моніторингу дозволить спостерігати за пересуванням туристів, що подорожують гірською місцевістю, та удосконалить управління рятувальними бригадами, адже можна буде в реальному часі відстежувати місце перебування пошуково-рятувальних груп та маршрутів їх пересування.

У МВС пояснюють, що система GРS-моніторингу складається з програми координації груп рятувальників, системи отримання повідомлень про допомогу від туристів й системи реєстрації туристичних груп і мобільного додатку на ОС Android та iOS “Порятунок в горах”.

Коли додаток можна буде завантажити для iPhone, у відомстві не уточнили.

Рятувальники просять туристів звертати увагу на погодні умови перед тим, як вирушити в гори.

Читайте також:
Чи безпечно вакцинуватися проти COVID-19, якщо жінка вагітна або планує дітей