вівторок , 19.03.2024

Прикарпатець, який на Говерлі влаштував “базарчик”, отримав 119 гривень штрафу

Яремчанський міський суд призначив покарання для чоловіка, який здійснював торгівлю напоями на горі Говерла.

базарчик на горі Говерла

Як вбачається із матеріалів справи, із 20 по 24 серпня цього року прикарпатець на горі Говерла здійснював торгівлю з рук продовольчими товарами, а саме напоями та продуктами харчування.

“100 гривень за пляшку води: на горі Говерла з’явився “базарчик” – так писали у соцмережах про цей випадок.

Ймовірно, саме завдяки публікаціям в Інтернеті і відреагували правоохоронці, які встановили особу торговця і 13 вересня склали на нього адміністративний протокол за ч. 1 ст. 160 КУпАП (торгівля з рук у невстановлених законом місцях).

У судовому засідання чоловік, якого притягували до відповідальності, свою провину визнав у повному обсязі. Просив суворо не карати, вказав, що хотів таким чином допомогти туристам, які здійснюють сходження на гору.

Також пояснив, що попросив своїх друзів винести на вершину гори блоки питної води “Спрайт”, “Кока-Кола”, “Фанта”. Реалізацію цих напоїв і здійснював на вершині.

Дослідивши матеріали справи, Яремчанський міський суд постановив торговця визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 160 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 119 гривень.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Читайте також:
Навіщо йти у похід у засніжені Карпати (ФОТО)

Один коментар

  1. Валентина

    Правильно. Прибирати хто буде весь той пластик?, вже не кажучи про податки та ненормальні ціни