п’ятниця , 26.04.2024

На Верховинщині п’яний водій скоїв ДТП, втік з місця події і потім отримав 17000 грн штрафу

Верховинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

село Гринява

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 30 серпня цього року у селі Гринява Верховинського району. У вечірню пору водій автомобіля “ВАЗ 2109” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив зіткнення із припаркованим автомобілем “ВАЗ 2108”.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження, але на цьому пригоди не закінчилися.

Винуватець зіткнення залишив місце події і почав втікати у напрямку села Голошино, тож поліцейським довелося іще трохи попрацювати аби зупинити порушника.

А далі з’ясувалося, що водій, який спричинив ДТП, перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 1,36 проміле, що майже у 7 разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали повний комплект адміністративних протоколів, передбачених у таких випадках, – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило дорожньо-транспортну пригоду), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця автопригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (перше впродовж року нетверезе керування транспортним засобом).

У судові засідання водій “дев’ятки” двічі не з’явився, тож суд врешті решт розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Верховинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2109” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа доведених порушень – а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень.

Додаткового покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами терміном на 1 рік суд не застосував, оскільки порушник ніколи не отримував водійського посвідчення.

Читайте також:
У Франківську водій після скоєння ДТП вживав алкоголь. Що йому за це було?