субота , 27.04.2024

На Рожнятівщині за згвалтування пенсіонерки зловмисник отримав 3,5 роки тюрми

3,5 роки тюрми присудили на Рожнятівщині чоловіку, обвинуваченому у проникненні в житло та згвалтування його власниці. Потерпіла – жінка похилого  віку.

Про це йдеться у вироку Рожнятівського райсуду від 26 листопада 2021 року. Як вбачається із матеріалів справи, 13 липня 2021 року близько 15.20 обвинувачений, будучи п’яним, проник через вікно у помешкання власниці, дочекався її повернення та накинувся на неї. Чоловік, погрожуючи із застосуванням кухонного ножа, застосовуючи фізичну силу, став викручувати їй руки. Потім вдарив з кулака в скроню, жінка впала, він накинувся, почав рвати одяг та зґвалтував.

Його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 162 КК “Порушення недоторканності житла” та ч.1 ст. 152 КК “Зґвалтування”.

У суді обвинувачений вину визнав, погодився з висновками досудового розслідування, просив суд не досліджувати доказів і не допитувати свідків. Також просив суворо його не карати.

Потерпіла у суді також сказала, що всі події відбувались так, як відображено в обвинувальному акті. Та попросила суд посадити кривдника у в’язницю.

За таких обставин суд прийшов до висновку про недоцільність дослідження доказів стосовно фактичних обставин справи, які учасниками судового провадження не оспорюються.
Як результат – суд визнав обвинуваченого винним у проникненні в житло та зґвалтуванні, присудив за перше – рік тюрми, за друге – 3 роки 6 місяців тюрми, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим остаточно визначив покарання у вигляді 3 років 6 місяців тюрми.  Також суд залишив без змін запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до вступу вироку у силу.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Діана БОЙКО

Читайте також:
Чоловік, який у Франківську вбив знайомого і тіло скинув у ліфтову шахту, отримав 9 років тюрми