п’ятниця , 26.04.2024

Чоловік, який у Франківську вбив знайомого і тіло скинув у ліфтову шахту, отримав 9 років тюрми

Дев’ять років тюрми присудили в Івано-Франківську чоловікові, обвинуваченому у вбивстві іншого після розпивання алкоголю.

вбивство у Франківську

Франківчанин побив його та скинув його в шахту ліфту у недобудові. Про це йдеться у вироку Івано-Франківського міського суду від 18 листопада 2021 року. Фігурант справи – уродженець с.Колодіївка Тисменицького району, без місця реєстрації, раніше судимий, востаннє – засуджений вироком Івано-Франківського міського суду від 2 липня 2021 за ч.2 ст. 125 “Умисне легке тілесне ушкодження”, ч.2 ст.186 “Грабіж”, ч.3 ст.185 “Крадіжка” до покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки 3  місяці, покарання не відбуто.

Як вбачається із матеріалів справи про вбивство, 14 травня 2021 року в обідню пору обвинувачений прийшов разом із знайомим у закинуте приміщення недобудови задля розпивання алкоголю. Там уже було п’ятеро чоловіків. Близько 23-ї години, під час п’янки, між його другом, з яким прийшли на посиденьки, та чоловіком, що там вже був, виникла сварка. Вона переросла у бійку.

Один із компанії, до якої приєднався обвинувачений разом з другом, втрутився у конфлікт. Однак обвинувачений почав йому перешкоджати.  Тоді конфлікт виник між обвинуваченим та цим чоловіком, у ході якого перший наніс другому кілька ударів кулаками в голову та тулуб. Потерпілий впав, а обвинувачений продовжив йому наносити удари в голову. Як результат – потерпілий помер від отриманих травм на місці. Після чого обвинувачений скинув його тіло у шахту ліфта.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся, просив суворо не карати. Розповів, що до будови прийшов тоді з кумом. Під час конфлікту кума з іншим учасником п’янки став на бік кума, бо на бік іншого став власне чоловік, якого побив. Коли побачив, що потерпілий не дихає, побачив кума, який відтягнув тіло свого опонента до шахти ліфта.

Зробив те саме, спер частково на стіну, тіло вбитого посунулося і впало у шахту. Після вчинення злочину з Івано-Франківська не тікав,  бо знав, що його точно знайдуть. 17 травня 2021 року зранку виявили тіло вбитого ним, а в обідню пору вже був затриманим.

Суд, зважаючи на визнання вини та позицію учасників справи, визнав недоцільним дослідження доказів, стосовно фактичних обставин провадження, які ніким не оспорюються. Відтак прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого у вчиненні злочину за ч.1 ст.115 КК, визнав його винним  в умисному протиправному заподіяння смерті іншій людині та присудив 9 років тюрми.

За сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання за попереднім вироком Івано-Франківського міського суду від 02.07.2021 більш суворим, призначеним за даним вироком покаранням, визначив остаточне покарання у вигляді тих же дев’яти років в’язниці.

Вирок поки що законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Нагадаємо, раніше поліція Івано-Франківська повідомляла про подвійне вбивство та виявлені у шахті ліфта двох тіл. У тому ж повідомленні йшлося про те, що обвинувачений вбив двох чоловіків, тіла яких і скинув у шахту та про повідомлення про підозру у вчиненні злочину за ч.2 ст. 115 КК. Однак, як бачимо вище, до суду справа пішла за ч.1 ст.115. Хто ж вбив іншого чоловіка та яка доля кума, згадуваного обвинуваченим, наразі відомостей про це у Єдиному державному реєстрі судових рішень ми не знайшли.

Діана БОЙКО

Читайте також по цій темі:
В Івано-Франківську у ліфтовій шахті знайдено тіла двох мертвих чоловіків (ФОТО)