четвер , 28.03.2024

На Рогатинщині винуватець смертельної ДТП отримав два роки умовно

Два роки умовно присудили на Рогатинщині водію RENAULT Scenic, що торік у грудні врізався у вантажівку на зустрічній смузі. У результаті зіткнення загинув пасажир RENAULT.

Про це йдеться у вироку Рогатинського райсуду від 3 грудня 2021 року. Як вбачається із обвинувального акту, аварія трапилась 9 грудня 2020 року близько 20.50 між селами Черче та Підкамінь Івано-Франківського району.

Тоді водій легковика RENAULT проявив неуважність, не врахував дорожню обстановку, не впорався з керуванням і допусти занос автівки на зустрічну смугу, якою у той час їхав сідловий тягач RENAULT PREMIUM 420 з напівпричепом. У результаті зіткнення загинув пасажир легківки.

Дії водія легківки були кваліфіковані органом досудового слідства за ч. 2 ст. 286 КК, тобто порушення правил дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся, просив суворо не карати. Розповів, що на передньому пасажирському сидінні сидів брат його дружини.

Зважаючи на визнання вини обвинуваченим та позицію інших учасників справи, суд визнав недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин провадження, які ніким не оспорюються. Дослідження фактичних обставин справи було обмежено допитом обвинуваченого.

Як результат розгляду справи – суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст. 286 КК, присудив чотири роки тюрми з позбавленням права керування на рік. На підставі ст. 75 КК звільнив від відбування основного покарання, призначивши 2 роки іспитового строку. Також суд сказав стягнути з обвинуваченого 7085,54 грн витрат на залучення експертів.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Діана БОЙКО

Читайте також по цій темі:
Занесло на повороті: на Прикарпатті у результаті ДТП загинув 29-річний пасажир легковика