четвер , 28.03.2024

На Прикарпатті водій в’їхав у пам’ятник Святого Миколая і після ДТП напився горілки

Галицький районний суд призначив покарання для водія, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду і після цього вживав алкоголь.

п'яний водій

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 1 червня цього року у селі Новий Мартинів. Ввечері, близько 20.00, водій автомобіля “Фольксваген Транспортер” не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на пам’ятник Святого Миколая.

У результаті ДТП і пам’ятник, і транспортний засіб отримали ушкодження.

Водій з місця автопригоди втік. Згодом, коли його розшукали, він вже був у стані алкогольного сп’яніння.

Результат огляду – 1,96 проміле, що майже у 10 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Чоловік пояснив, що на його думку в автомобілі витекла гальмівна рідина. Тому він втратив керування над транспортним засобом і заїхав у пам’ятник. Надалі покинув місце ДТП і вживав горілку.

На порушника склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця автопригоди) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкоголю після ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У судове засідання водій “Фольксвагена” спочатку з’явився, але попросив перенести розгляд справи, аби представити додаткові документи.

Суд прислухався до цього прохання, а потім чоловік перестав приходити на судові засідання. Тому врешті решт справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Галицький районний суд постановив водія “Фольксвагена” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
У Калуші інвалід ІІ групи 6 разів попався за кермом у стані наркотичного сп’яніння