субота , 27.04.2024

На Прикарпатті військовий, який попався на хабарі, отримав 25500 гривень штрафу

25500 гривень штрафу присудив Надвірнянський суд командиру військової частини, обвинуваченому у вимаганні та отриманні 10000 грн хабаря від  охочих стати контрактниками.

Про це йдеться у вироку суду від 22 листопада 2021 року. Фігурант справи – військовослужбовець – командир військової частини А 3892, одружений, має на утриманні двоє неповнолітніх дітей, з вищою освітою, раніше не судимий.

Як випливає із матеріалів справи, у травні 2017 року у фігуранта справи один із чоловіків, які хотіла стати контрактниками, поцікавились про процедуру укладення контракту про проходження військової служби у військовій частині.

Він розповів, що ця процедура складається із наданням ним, як командиром військової частини, письмової згоди у формі відношення до відповідного військового комісаріату, з метою подальшого оформлення особової справи і завершення відбору кандидата на військову службу за контрактом та направлення особи до військової частини АЗ892 для проходження військової служби при цьому зазначив, що за видачу зазначених відношень треба йому передати 10 тис. грн. 16 травня 2017 у піцерії командир військової частини отримав згадувані гроші, після чого був затриманий правоохоронцями.

У суді він вину не визнав. Сказав, що вважає ситуацію провокацією. Однак, не зважаючи на це, суд прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого, дослідивши матеріали справи.

Відтак визнав його винним у вчиненні злочину за ч.1 ст. 368 КК “Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою” та присудив 25 тис. 500 грн штрафу з позбавленням права обіймати певні посади пов`язані із виконанням організаційно – розпорядчих та адміністративних господарських функцій на підприємствах, установах, організаціях незалежно від форми власності строком на три роки.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Діана БОЙКО

Читайте також:
У Франківську судили повію за звідництво свого клієнта із неповнолітньою “колегою”