четвер , 25.04.2024

На Прикарпатті судили чоловіка, який під час сексу смертельно травмував партнерку

На Косівщині знайомі чоловік та жінка зайнялись інтимом, після якого у жінки почалась кровотеча. Вона померла. Чоловіка визнали винуватим у вбивстві з необережності та присудили рік тюрми.

Про це йдеться у вироку Косівського райсуду від 9 грудня 2021 року. Фігурант справи – уродженець с. Красноїлля Верховинського району, розлучений, має на вихованні двоє неповнолітніх дітей, раніше не судимий.

Як випливає із обвинувального акту, 8 липня 2019 року обвинувачений прийшов до будинку своєї знайомої, де вживали спиртне, а потім вступили у статеві зносини природнім і неприроднім способом. У результаті цього потерпіла отримала тілесні ушкодження, постгеморагічний шок важкого ступеня, розрив анального сфінктера, прямої кишки, кровотеча, через які вона невдовзі померла.

У результаті  своїми діями, які виразилися у вчиненні вбивства через необережність, обвинувачений вчинив кримінальне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 119 КК України.

У суді обвинувачений визнав вину частково, зокрема у тому, що не викликав швидку для потерпілої. Розкаявся, просив врахувати добровільне відшкодування ним потерпілій в справі (доньці померлої) матеріальної та моральної шкоди.

Розповів, що прийшов того вечора до жінки  за поверненням авансового платежу. Мовляв, він домовився із чоловіком доньки потерпілої про продаж автомобіля, однак авто покупцям не підійшло. Вдома була тільки вона та троє її малолітніх онуків.

Далі, за словами обвинуваченого, потерпіла запропонувала йому випити. Він погодився, пішов за пляшкою. Купив дорослим горілки, дітям – морозива. Діти пішли на вулицю гратись, а вони сиділи в будинку – пили, говорили. Далі жінка начебто почала його обіймати і як результат – між ними стався статевий акт.

Потерпіла давала йому пити ще якусь настоянку, і між ними були ще статеві зносини. Після цього він побачив кров, спитав чи все гаразд, однак потерпіла нічого йому не казала, попросила води. Залишив будинок, коли на вулиці було вже темно. Пляшку, у якій ще було 100 грамів горілки, забрав із собою.  А про смерть дізнався наступного дня, по приходу поліції.

Також сказав, що не знає, звідки в потерпілої такі тілесні ушкодження, як описані в акті судово-медичної експертизи, так як фізичної сили до неї він не застосовував.

Зазначив, що між ним та потерпілою того вечора було декілька статевих актів, пов’язаних із вагінальним, анальним проникненням, однак це було за добровільної згоди потерпілої, причому потерпіла не скаржилась на біль. У вчиненому щиро розкаюється та просить суворо не карати та врахувати добровільне відшкодування ним потерпілій в справі матеріальної та моральної шкоди.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого. Відтак визнав його винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 119 та призначив покарання із застосуванням ч.1 ст.69 КК України “Призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом” у вигляді 1 (одного ) року позбавлення волі.

До вступу у дію вироку, обвинувачений перебуватиме під домашнім арештом. Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте також:
У Франківську судили таксиста, який возив клієнтів до знайомої проститутки