четвер , 02.05.2024

На Прикарпатті будують новий дім для чотирилапих (ФОТО)

Керівники Благодійної організації “Дім Сірка” розповіли про будівництво нового притулку для тварин поблизу села Рибне Ямницької ТГ. Проєкт триває уже три роки.

ГО

Щоб зібрати кошти на будівництво нового тимчасового дому для собак організували аукціон, на якому представили близько 40 лотів (книги, картини та ін.). Завдяки аукціону зібрали рекордні 136 тисяч гривень. Раніше результатом подібних заходів були близько 40 тисяч гривень.

За словами керівниці БО “Дім Сірка” Наталії Когут, мрія збудувати новий притулок для тварин європейського рівня зародилася ще давно. Проте раніше коштів не вистачало. Але зараз з’явилася така можливість.

“Нове приміщення зможе утримувати 150 тварин. Зараз ми поклали дах і оббили стіни бляхою. По суті це все, на що нам вистачило коштів. Сам проєкт ми не називаємо притулком. Це – дача, це – відпочинок для тварин. Це – відпочинок для людей, які туди приходитимуть. Ми хочемо бачити радість людей. Тварини будуть доглянутими і чистими, вони пахнутимуть приємно. Люди приходитимуть на чисту територію і виходитимуть чистими та на позитиві”, – розповідає Наталія Когут.

А притулок, який зараз є, – тимчасовий. У ньому перебуває близько 300 тварин. Тож планують прилаштувати у хороших сім’ях половину, а іншу – уже переведуть в новий дім. Наталія Когут також зауважила, що й ці тварини не будуть перебувати там постійно. Усіх їх планують теж прилаштувати.

А поки, як зазначають керівники БО, щоб повністю завершити будівництво нового дому для чотирилапих, потрібно ще близько 100 тисяч доларів. Тож благодійники сподіваються на допомогу небайдужих людей.

Так має виглядати повністю зведений притулок для тварин:

Читайте також:
Уродженець Прикарпаття скоїв убивство у сусідній області