субота , 20.04.2024

На Богородчанщині п’яний мотоцикліст злетів у кювет

Богородчанський районний суд призначив покарання для водія, який керував мотоциклом у стані алкогольного сп’яніння.

Випадок трапився 10 жовтня цього року у селі Пороги, що на Богородчанщині. У вечірню пору водій мотоцикла “CRX 250” не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті інциденту кермувальник отримав незначні подряпини. Окрім того він перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився у лікарні. Результат – 1,76 проміле, що майже у 8 разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Справу за ст. 124 КУпАП Богородчанський районний суд закрив у зв’язку з відсутністю складу порушення, оскільки окрім самого винуватця більше ніхто не зазнав матеріальних збитків чи травм.

А от у справі за ч. 1 ст. 130 КУпАП суд постановив водія мотоцикла визнати винним у вчиненні порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Богородчанах п’яний водій отримав два штрафи на загальну суму 74800 гривень