п’ятниця , 19.04.2024

Аварія поблизу Чукалівки: автомобіль “Мітсубісі” перекинувся кілька разів

Тисменицький районний суд розглянув справу щодо водія автомобіля, який потрапив у дорожньо-транспортну пригоду і при цьому начебто перебував у стані алкогольного сп’яніння.

аварія

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 10 серпня цього року поблизу села Чукалівка, що на Тисмениччині.

Водій автомобіля “Mitsubishi Qutlander” потрапив у дорожньо-транспортну пригоду і при цьому перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Втім, від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник відмовився. На нього поліцейські склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судовому засіданні водій “Мітсубісі” своєї провини не визнав. Пояснив, що по дорозі його підрізав інший автомобіль, внаслідок чого кермувальник “Мітсубісі” з’їхав у кювет.

Чоловік запевнив, що того дня алкоголю не вживав, а від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився, оскільки перебував у шоковому стані після того як його автомобіль кілька разів перекинувся.

Після ДТП чоловіка доставили у лікарню. Факту керування транспортним засобом водій “Мітсубісі” не заперечував.

Водночас, досліджуючи матеріали справи, суд звернув увагу на те, що з відеозаписів, наданих поліцейськими, неможливо встановити факт керування автомобілем особою, що притягується до відповідальності.

На відео видно лише травмованого чоловіка, який перебуває у кареті швидкої допомоги.

Відтак, Тисменицький районний суд постановив закрити справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо водія “Мітсубісі” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення.

Читайте також:
У Коломиї водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу