п’ятниця , 19.04.2024

2,58 проміле: у Снятині спіймали дуже п’яного водія. Що йому за це було?

Снятинський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який керував транспортним засобом у стані сильного алкогольного сп’яніння.

драгер, алкотестер

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 10 липня цього року у місті Снятинг. На вулиці Горука працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 2,58 проміле, що майже у 13 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння). Кермувальник свою провину визнав.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
На Снятинщині за п’яну їзду водій автобуса отримав 34000 гривень штрафу