субота , 27.04.2024

На Снятинщині за п’яну їзду водій автобуса отримав 34000 гривень штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автобусом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 4 травня цього року у селі Потічок, що на Снятинщині. Вранці, близько 09.40, працівники поліції зупинили водія автобуса “ПАЗ 3205”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

43-річний кермувальник погодився пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки. Алкотестер показав результат 1,46 проміле, що в 7 разів вище допустимої норми і вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій із отриманим результатом не погодився, але і проїхати у найближчий медичний заклад для повторного огляду теж відмовився.

На порушника, який працює водієм автобуса в одному з агропромислових підприємств Снятинщини, склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Дослідивши матеріали справи, Снятинський районний суд постановив водія автобуса “ПАЗ” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляд штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
У Рожнятові водій за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто