п’ятниця , 26.04.2024

У Рожнятові водій за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Рожнятівський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який втретє впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

конфіскація автомобіляЯк вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 27 червня цього року у смт. Рожнятів. Близько п’ятої години ранку поліцейські зупинили водія автомобіля “Фольксваген”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився спочатку на місці зупинки. Результат – 1,28 проміле. Потім повторно огляд був іще проведений у лікувальному закладі. Результат – 0,93 проміле, при допустимих 0,2 проміле.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання кермувальник “Фольксваген” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Відтак, суд приступив до розгляду справи без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Рожнятівський районний суд постановив водія автомобіля марки “Фольксваген” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років і з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності у порушника. Постанова судді набрала законної сили.

Діана БОЙКО

Читайте також:
У Франківську іще один водій за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто