середа , 01.05.2024

2,5 проміле: у Снятині дуже п’яний водій “Таврії” скоїв ДТП

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, алкотестер

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 12 вересня цього року у Снятині. В обідню пору на перетині вулиць Шкільна та Шевченка водій автомобіля “ВАЗ 32108” (“Таврія”) не надав переваги у русі транспортному засобу, що рухався по головній дорозі і допустив зіткнення з автомобілем “Опель Астра”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Результат – 2,52 проміле, що майже у 13 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Таврії” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому суд розглянув справу за відсутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Снятинський районний суд постановив водія “Таврії” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Слід зауважити, що вказаний водій є частим клієнтом Снятинського районного суду – раніше він уже неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності, в тому числі й за нетверезе керування транспортними засобами.

Читайте також:
2,8 проміле: на Снятинщині спіймали “п’яного” водія, але не змогли його покарати