середа , 01.05.2024

2,8 проміле: на Снятинщині спіймали “п’яного” водія, але не змогли його покарати

Косівський районний суд розглянув справу щодо водія, на якого поліцейські склали адміністративний протокол за нетверезе керування автомобілем.

драгер, алкотестер

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 7 липня цього року у селі Троїця Заболотівської територіальної громади, що на Снятинщині.

У вечірню пору поліцейські зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 2,81 проміле, що в 14 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Адміністративні справи розглядаються за місцем вчинення порушення або за місцем проживання особи, яка притягується до відповідальності. В даному випадку, врахувавши місце проживання водія, матеріали направили на розгляд у Косівський районний суд.

Водій “Опеля” у судовому засіданні своєї провини не визнав. Пояснив, що він справді продував алкотестер, але категорично не погоджувався з отриманим результатом і просив поліцейських, щоб йому надали можливість пройти повторний огляд у медичному закладі.

Однак, за словами водія, правоохоронці йому відмовили в цьому і склали адміністративний протокол.

Досліджуючи відеоматеріали справи, суд звернув увагу і на інший момент – працівник поліції дав водієві продувати алкотестер з уже вставленим мундштуком, що ставить під сумнів одноразовість використання даного приладу.

Відтак, Косівський районний суд постановив справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо водія автомобіля “Опель Вектра” закрити у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Читайте також:
У Долині водій “Хонди” випив 500 грам горілки і попався поліції