п’ятниця , 26.04.2024

Жителька Прикарпаття через вікно залізла у сусідську комору і вкрали 4 мішки квасолі

Городенківський районний суд призначив покарання для жінки, яка вчинила крадіжку квасолі.

квасоля біла довга

Як вбачається із матеріалів справи, жінка, матір чотирьох дітей, вчинила крадіжку квасолі із підсобного приміщення сусіда.

Достовірно знаючи про те, що сусід перебуває на роботі у місті Коломия, прикарпатка 20 лютого цього року через незачинену хвіртку проникла на територію чужого домогосподарства, а потім через вікно залізла у приміщення комори.

У коморі було 7 мішків із квасолею. Жінка першого разу вкрала лише три мішки. Загальна маса вкраденої квасолі сорту “Біла довга” становила 93 кілограми. Її вартість – 4 929 гривень.

Згодом, а саме 5 березня цього року, жінка ще раз проникла у комору сусіда і вкрала іще один мішок квасолі масою 35 кг і вартістю 1855 грн.

Загальна сума завданих збитків становила 6784 грн. У подальшому жінка квасолю продала, а гроші використала на власні потреби.

Дії правопорушниці кваліфікували за ч. 3 ст. 185 Кримінального Кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 6 років.

У судовому засіданні обвинувачена свою провину визнала, просила суворо не карати. Наголошувала, що сама виховує і утримує четверо неповнолітніх дітей. Кошти потерпілому обіцяла повернути, розповіла, що вже пропонувала йому тисячу гривень, однак він їх не взяв бо хоче всі одразу.

Потерпілий у свою чергу зазначив, що збитки йому не відшкодовано. Повідомив, що обвинувачена пропонувала йому частину коштів, однак він їх не взяв бо хоче, щоб вона віддала всі гроші одразу. На суворому покаранні не наполягав, просив призначити покарання згідно вимог закону.

Дослідивши матеріали справи, Городенківський районний суд ухвалив обвинувачену визнати винною скоєнні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 ККУ, та призначив їй покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Але на підставі ст. 75 ККУ суд звільнив її від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на 2 роки. Рішення суду набрало законної сили.

Олег КУРИЛО

Читайте також:
У Калуші судили листоношу, яка привласнила 30000 грн з пенсій та субсидій