вівторок , 07.05.2024

Житель Верховинського району за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу

Верховинський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який повторно впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається зі матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 13 липня цього року у селі Черемошна. Поліцейські зупинили водія автомобіля марки “Хюндай”, який порушував правила дорожнього руху і перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки у присутності двох свідків. Результат – 1,35 проміле, що вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні чоловік, який притягувався до відповідальності, свою провину визнав. Пояснив, що перед тим, як сісти за кермо, пив пиво. Чоловік розкаявся у вчиненому, обіцяв у майбутньому не вчиняти подібного порушення.

Дослідивши матеріали справи, Верховинський районний суд постановив водія автомобіля “Хюндай” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 року.

Оскільки порушник є інвалідом ІІ групи, то суд звільнив його від сплати судового збору. А це 454 гривні економії.

Читайте також:
У Франківську водій “Фольксвагена” за їзду у стані наркотичного сп’яніння отримав 34000 грн штрафу