неділя , 28.04.2024

За повторну крадіжку автомобіля житель Прикарпаття отримав 6 років тюрми

Шість років тюрми присудили жителю Івано-Франківщини через повторне викрадення чужого автомобіля.

Жигулі

На черговий злочин він пішов за місяць після попереднього. У суді звинуватив у всьому горілку та просив призначити мінімальне покарання. Мовляв, тюрма ще нікого не виправила.

Про це йдеться у вироку Долинського райсуду 9 вересня 2021. Як вбачається із матеріалів справи, обвинувачений, маючи не зняту і не погашену судимість за ст. 289 КК,  о 1-й годині ночі 14 березня, будучи п’яним, викрав автомобіль ВАЗ-2105.

Двері машини відчинив за допомогою викрутки, двигун запустив шляхом з’єднання проводу стартера з проводами акумуляторної батареї. Далі – виїхав з Долини,  чим повторно незаконно заволодів транспортним засобом і пошкодженням автомобіля спричинив матеріальних збитків на загальну суму 413,60 гривні.

У суді чоловік вину визнав. Розповів, що приїхав з Івано-Франківська  у Долину на автомобілі, яким незаконно заволодів. Переночував у готелі. Потім у дворі одного із будинків  побачив автомобіль ВАЗ-2105, завів мотор і поїхав у сторону м. Львів. По дорозі його затримали та арештували.

У вчиненому він розкаявся. Сказав, що саме алкоголь спонукав його до вчинення злочинів. Просив суворо не карати і врахувати, що тривалість перебування в місцях позбавлення волі не виправляє засуджених. А ще – призначити найм’якше з можливих покарань.

Зважаючи на визнання вини обвинуваченим, суд визнав недоцільним дослідження доказів відносно фактичних обставин справи  та обмежив їх дослідження допитом обвинуваченого, дослідженням даних, які характеризують його особу. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст.289 КК та присудив йому шість років тюрми без конфіскації майна.

На підставі ч. 4 ст. 70 КК, шляхом поглинання менш суворого покарання за попереднім вироком Івано-Франківського міського суду від 29 липня 2021 року у виді 5,5 років  без конфіскації майна, більш суворим, призначив остаточне покарання у виді 6 років тюрми без конфіскації майна. Вирок набрав законної сили 12 жовтня.

Діана БОЙКО

Читайте також:
На Прикарпатті викрили бордель, який працював під виглядом масажного салону