вівторок , 23.04.2024

У Рожнятові водієві за п’яну їзду присудили 10 діб арешту

Рожнятівський районний суд призначив покарання для водія, який керував транспортним засобом у стан алкогольного сп’яніння.

наручники

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення був зафіксований 23 серпня цього року у селі Оболоння.  Працівники поліції зупинили водія мопеду Viper – чоловік перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат у 2 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав. Пояснив, що був за кермом нетверезим, бо думав що за керування мопедом у стані сп’яніння не передбачена відповідальність. Також розповів, що штраф, призначений за порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП іще восени минулого року, досі не сплатив, оскільки ніде не працює і не має наразі коштів.

Зважаючи на те, що порушник досі не сплатив 10200 грн штрафу, було вирішено застосувати інше покарання.

Дослідивши матеріали справи, Рожнятівський районний суд постановив водія мопеда визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді 10 діб адміністративного арешту з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
У Рожнятові водій за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто