субота , 20.04.2024

У Коломиї за 400 доларів хабара інспектор ДСНС отримав 42500 гривень штрафу

Штраф у розмірі 42500 гривень присудив Коломийський міськрайонний суд екс-інспектору ДСНС, спійманому торік у вересні на хабарі.

Чоловік отримав 400 доларів за вплив на посадовців Головного управління. Про це йдеться у вироку Коломийського міськрайонного суду від 6 жовтня 2021 року. Фігурант справи – одружений, має на утриманні малолітню  дитину, непрацюючий, на час вчинення правопорушення працював головним інспектором Коломийського міськрайонного відділу Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.

Як вбачається з обвинувального акту, у серпні 2020 року підприємець звернувся із заявою до Коломийського міськрайонного відділу Управління для отримання дозвільних документів на роздрібну торгівлю пальним, а саме – для подання декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.

Обвинувачений відповідав за цей напрямок роботи та повідомив підприємцеві, що може посприяти у вирішенні цього питання. 27 серпня 2020 року підприємець приніс йому необхідні документи, а обвинувачений повідомив йому, що хоче за свою допомогу 400 доларів.

За ці гроші посадовець обіцяв посприяти у затвердженні службовими особами в Управління вказаної  декларації,  а   також  у невнесенні об’єкту здійснення  підприємцем  господарської діяльності до числа пропозицій планових перевірок на 2021 рік. Надалі, 9 вересня 2020 року, обвинувачений отримав бажану винагороду. Таким чином, вчинив кримінальне правопорушення  за  ч.2 ст.369-2 КК України.

У судовому засідання фігурант вину визнав, щиро розкаявся та просив суворо його не карати. Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого. Тож визнав винним у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив 42500 гривень штрафу. Вирок набрав законної сили 6 листопада.

Діана БОЙКО

Читайте також:
У Калуші судили листоношу, яка привласнила 30000 грн з пенсій та субсидій