неділя , 28.04.2024

У Коломиї винуватець смертельної ДТП отримав 5 років тюрми

П’ять років тюрми присудили нещодавно у Коломиї винуватцю смертельної аварії, що трапилась 15 грудня 2019 року.

ДТП, село Глибоке

Хлопець виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з іншою автівкою. У результаті зіткнення загинув її водій.

Про це йдеться у вироку Коломийського міськрайонного суду від 4 листопада. Як вбачається із обвинувального акту, аварія трапилась 15 грудня 2019 о 3.25 у селі Глибоке Коломийського району.

Тоді 22-річний водій, обвинувачений, керував «Mercedes-Benz Е400», виїхав на смугу зустрічного руху, де вчинив зіткнення із зустрічним авто «Mazda Premasy». У результаті зіткнення загинув водій   «Mazda Premasy», 1991 року народження.

Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч. 2 ст. 286 КК, тобто порушення правила безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого.

У суді обвинувачений вину визнав. Сказав, що їхав додому втомлений і на мокрому асфальті машину почало нести. Її знесло з дороги, внаслідок чого відбулося зіткнення з іншим авто. Розповів, що підбіг до автомобіля та почав перевіряти наявність пульсу у чоловіка, який знаходився у автомобілі, однак пульсу не було. Цивільні позови визнав частково, вважаючи визначений позивачами розмір моральної шкоди надмірним.

Суд, дослідивши зібрані докази, показання потерпілих, прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив п’ять років тюрми з позбавленням права керування на три роки. Призначити суворе покарання, до слова, просили суд і потерпілі у справі – дружина, яка на момент аварії була з чоловіком у автівці, мати, брат, сестра. Вони зазначили, що обвинувачений після ТДП поводився зухвало, лаявся, ховався в авто.

Також суд задовольнив частково їхні цивільні позови – 300 тис. грн. моральної шкоди дружині, 200 тис. грн. – матері, 50 тис. – братові, 80 тис. – сестрі. Також сказав стягнути  8635 грн на користь держави з обвинуваченого за  проведені експертизи.

Вирок поки що законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Діана БОЙКО

Читайте також по цій темі:
Смертельна аварія на Прикарпатті: загинув 28-річний водій із Снятинського району