середа , 24.04.2024

У Калуші суд визнав невинуватим директора коледжу, який попався на хабарі

Визнати невинуватим та виправдати – таке рішення прийняв суд у справі очільника “Калуського політехнічного коледжу”, обвинуваченого в отриманні 300 доларів хабаря за поселення стороннього у гуртожиток.

Про це йдеться у вироку Калуського міськрайонного суду від 4 жовтня 2021 року. Як вбачається з обвинувального акту, 5 липня 2018 року директор вищезгаданого коледжу отримав 300 доларів хабаря ( 7931,40 грн) за поселення людини в студентський гуртожиток. Після отримання грошей  був викритий поліцією. А його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 368 КК “Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”.

У суді він вину не визнав. Розповів, що відповідно до положення про гуртожиток та за погодженням з департаментом освіти ОДА, передбачена можливість поселення в гуртожиток сторонніх. Мовляв, кімнати в гуртожитку здаються на платній основі для того, щоб було за що утримувати гуртожиток в належному стані. І в травні 2018 року до нього звернувся чоловік з питанням поселення, якого він відправив до коменданта гуртожитку, яка згодом і принесла йому заяву на підпис.

Надалі він поставив на заяві резолюцію «Погоджено, наказ на поселення», однак самого наказу не видавалось, бо чоловік більше не приходив. А потім, за словами обвинуваченого, 5 липня 2018 він зустрів цього чоловіка в коледжі. Той запропонував поговорити, а під час розмови витягнув жменю купюр і дав йому в руку кілька купюр, при цьому сказав ховати ці кошти в сумочку і тікати. Надалі його затримали правоохоронці.

Загалом, обвинувачений назвав дії поліції спланованою провокацією. Мовляв, нема жодного сенсу вимагати якусь винагороду за поселення в гуртожиток, бо кімнати пустують і вони раді поселяти на платній основі всіх охочих.

Також ряд претензій щодо дій поліції та доказів у справі висунула захисниця обвинуваченого. А суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про не доведеність в діях директора складу злочину за ч.1 ст. 368 КК України. Відтак ухвалив визнати фігуранта справи невинуватим та виправдати його.

Наразі вирок законної сили не набрав. На нього прокуратура подала апеляцію.

Діана БОЙКО

Читайте також:
У Калуші дитячий футбол завершився жорстокою бійкою: потерпілому видалили селезінку