п’ятниця , 19.04.2024

У Калуші дитячий футбол завершився жорстокою бійкою: потерпілому видалили селезінку

Умовний термін присудили хлопцю, що через гру у футбол вдарив тричі іншого гравця. Травми призвели до операції та видалення селезінки. Хлопці – неповнолітні.

бійка футбол

Про це йдеться у вироку Калуського міськрайонного суду. Як вбачається із обвинувального акту, випадок трапився 5 червня цього року близько 16-ї години на території ЗОШ №5 у Калуші.

Тоді обвинувачений, що був  дев’ятикласником, в ході гри у футбол посварився з іншим гравцем, 16-річним хлопцем. А потім вдарив тричі опонента кулаками в живіт. Внаслідок цього потерпілому довелося невдовзі зробити операцію та видалити селезінку.

Дії обвинуваченого були кваліфіковані за ч.1 ст. 121 КК, тобто умисне заподіяння тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило втрату органу.

У суді обвинувачений вину повністю визнав. Сказав, що потерпілий з нього насміхався під час гри у футбол. Мовляв, коли він, вийшовши віч-на-віч з воротарем, не забив гол, той знову почав насміхатись, тому штовхнув і вдарив його. Також обвинувачений сказав, що розкаюється у вчиненому, він говорив з потерпілим, вибачався і потерпілий йому пробачив. Шкоду потерпілому на даний час повністю відшкодовано.

Потерпілий підтвердив інформацію про примирення та відшкодування збитків. Однак зазначив, що він ніяких провокативних дій  не робив. Сказав, що це інші хлопці насміхались з обвинуваченого.

Суд, опитавши свідків, дослідивши докази, прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого. Тож визнав його винним та присудив 5 років тюрми, від відбування яких звільнив на підставі ст. 75 КК, призначивши рік іспитового строку.  Вирок набрав законної сили 27 жовтня.

Діана БОЙКО

Читайте також:
Житель Прикарпаття вистрелив у спину мотоцикліста, який надто швидко їздив