четвер , 28.03.2024

У Галичі п’яний водій упав зі скутера і отримав 17000 гривень штрафу

Галицький районний суд призначив покарання для водія скутера, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

скутер

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 15 серпня цього року у місті Галич. Близько другої години ночі на вулиці Майдан Різдва водій скутера “Хонда Діо” керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки у присутності двох свідків. Результат – 1,8 проміле, що у 9 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій скутера своєї провини не визнав. Пояснив, що в стані сп’яніння справді перебував тієї ночі, але скутером не керував. Мовляв, разом з товаришами лише штовхав скутер, котячи його додому.

При дослідженні матеріалів справи, суд отримав доводи, які спростовують пояснення водія.

Так, вночі, 15 серпня, поліцейські отримали повідомлення про те, що у місті Галич на Майдані Різдва водій упав зі скутера. На момент прибуття правоохоронців на місці події уже працювали медики швидкої.

На відеозаписах з нагрудної камери поліцейських зафіксовано, що особа, яка притягується до відповідальності, ухиляється від прямих запитань працівника поліції щодо факту керування скутером. Водночас, ця ж особа згодом при з’ясуванні обставин визнає факт керування скутером та факт вживання алкоголю.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Галицький районний суд постановив водія скутера визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Діана БОЙКО

Читайте також:
У Галичі судили водія, який збив велосипедиста і втік з місця ДТП