субота , 27.04.2024

У Галичі судили водія, який збив велосипедиста і втік з місця ДТП

На Франківщині судили водія, який збив велосипедиста та втік. Чоловік отримав умовне покарання.

ДТП велосипед

Про це йдеться у вироку Галицького районного суду від 23 жовтня 2021 року. Як вбачається із обвинувального акту,  випадок трапився 3 вересня 2020 близько 20.30 на неосвітленій ділянці автодороги між селом Кінашів та смт Більшівці Івано-Франківської області.

Тоді обвинувачений, керуючи ВАЗ-2109 та об’їжджаючи вибоїну на дорозі, виїхав на зустрічну смугу та наїхав на велосипедиста. Останній отримав тяжкі травми. Водій автівки покинув місце аварії.  Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 286 КК “Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами”, ч.1 ст.135 КК “Залишення в небезпеці”

У судовому засіданні обвинувачений вину визнав повністю. Суд, зважаючи на визнання вини та позицію інших учасників справи, визнав недоцільним дослідження доказів стосовно фактичних обставин справи, які ніким не оспорюються, і обмежився допитом обвинуваченого. Він прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого, визнав його винуватим у вчиненні вищезгаданих злочинів та присудив у підсумку три роки тюрми з позбавленням права керування на рік. На підставі ст.75 КК звільнив від відбування основного покарання та призначив рік іспитового строку.

Потерпілий, до слова, просив не позбавляти обвинуваченого волі та заявив, що не має до нього претензій матеріального та морального характеру.

Діана БОЙКО

Читайте також:
У Болехові водій лісовоза збив на смерть велосипедиста