середа , 01.05.2024

У Франківську за їзду “під кайфом” водій “Фольксвагена” отримав 34000 гривень штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані наркотичного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення був зафіксований 3 серпня цього року в Івано-Франківську. На вулиці Угорницька працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Кадді”, який порушував правила дорожнього руху і перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився. На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія “Фольксвагена” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривні з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки без оплатного вилучення транспортного засобу.

Термін апеляційного оскарження уже минув і рішення суду набрало законної сили.

Слід зауважити, що вказаний водій за останніх 6 років близько 5 разів притягувався до відповідальності за ст. 130 КУпАП.

Читайте також:
П’яний водій спричинив ДТП: на Богородчанщині зіткнулися два автомобілі “Жигулі”