п’ятниця , 29.03.2024

П’яний водій спричинив ДТП: на Богородчанщині зіткнулися два автомобілі “Жигулі”

Богородчанський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів судової справи, випадок трапився 11 серпня цього року на трасі Мукачево – Львів. Водій автомобіля “ВАЗ 2105”, виконуючи розворот, не впевнився у безпечності свого маневру та допустив зіткнення з автомобілем “ВАЗ 2106”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Водій, який спричинив зіткнення, перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився. Відтак, на порушника склали два адміністративній протоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “ВАЗ 2105” свою провину визнав, просив суворо на карати.

Дослідивши матеріали справи, Богородчанський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2105” визнати винним у вчиненні адміністративних порушень, передбачених ст. 124 КУпАП та ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Термін апеляційного оскарження уже минув і рішення суду набрало законної сили.

Діана БОЙКО

Читайте також:
У Франківську водій ВАЗу за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу