неділя , 28.04.2024

У Франківську водій, який збив насмерть працівницю поліції, отримав 3 роки тюрми

Три роки тюрми присудили у Івано-Франківську водію, обвинуваченому у наїзді на жінку на пішохідному переході.

Потерпіла померла у лікарні. Утім водій вину так і не визнав. Про це йдеться у вироку Івано-Франківського міського суду.

Як вбачається із обвинувального акту, аварія трапилась 8 вересня 2020 року близько 18.45 на вул. Івасюка у Івано-Франківську. Тоді водій  Mitsubishi L 200 зупинився перед нерегульованим пішохідним переходом, щоб пропустити жінку, яка почала переходити дорогу. А обвинувачений, який керував ВАЗ-21140, пішов на обгін та збив її. Потерпіла, 27-річна працівниця поліції, згодом померла у лікарні від отриманих травм.

У суді обвинувачений вину не визнав. Сказав, що його вини як водія в спричиненому ДТП немає, оскільки потерпіла вибігла на дорогу перед ним. Розповів, що так як на правій смузі був затор, він перестроївся на ліву смугу.

В один момент побачив, як справа наліво перед джипом, який рухався зі швидкістю близько 40 км/год і обмежував оглядовість, на відстані 6-7 м від його автомобіля вибігла жінка. Він натиснув на гальма й вивернув кермо ліворуч, щоб уникнути зіткнення, однак це не допомогло.

Також він не визнав цивільний позов родичів загиблих – потерпілих у справі, але просив не позбавляти його волі, зважити на те, що він є інвалідом дитинства.

Незважаючи на невизнання вини, суд дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого. Йдеться про показання свідків, протоколи слідчих та процесуальних дій, висновки експерт та ін.

Відтак визнав його винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст. 286 КК та присудив три роки тюрми з позбавленням права керування на три роки. Окрім того, суд задовольнив цивільний позов потерпілих. Вирок наразі законної сили не набрав.

Діана БОЙКО

Читайте також по цій темі:
У лікарні померла 27-річна працівниця поліції, яку у Франківську збив автомобіль