четвер , 25.04.2024

У Франківську п’яний водій “Ауді” виїхав на зустрічну і в’їхав у “Лексус”

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія автомобіля, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

ДТП ПрикарпаттяЯк вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 29 вересня цього року в Івано-Франківську. На вулиці Набережна водій автомобіля “Ауді 80” не дотримався бокового інтервалу, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з автомобілем марки “Лексус”.

Після удару один з автомобілів викинуло на тротуар, велодоріжку та зелені насадження. У результаті автопригоди обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння, що й згодом підтвердив результат огляду, проведеного на місці події.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані сп’яніння).

У судовому засіданні кермувальник “Ауді” свою провину визнав, щиро розкаявся та просив призначити мінімально можливе стягнення за вчинені порушення.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія “Ауді” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Термін апеляційного оскарження уже минув і постанова судді нещодавно набрала законної сили.

Читайте також:
У Долині за вживання алкоголю після ДТП водій отримав 34000 гривень штрафу