четвер , 02.05.2024

У Франківську черговий водій за нетверезу їзду отримав 34000 гривень штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія автомобіля, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані сп’яніння.

штраф за нетверезу їзду

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було виявлено 14 вересня цього року в Івано-Франківську. Близько другої години ночі на вулиці Стуса працівники поліції зупинили водія автомобіля “Ауді А6”, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився. На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Водій у судове засідання з’явився, провину у вчиненому порушення визнав.

Тож, дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Ауді А6” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Санкція ч. 2 ст. 130 КУпАП зараз також передбачає оплатне вилучення транспортного засобу, але цього додаткового покарання суд не застосував, оскільки автомобіль, на якому було скоєно порушення, не належить особі, що притягувалася до відповідальності.

Читайте також:
У Рожнятові водієві за п’яну їзду присудили 10 діб арешту