п’ятниця , 26.04.2024

У Богородчанах “покупець” викрав мотоцикл у неповнолітнього, пригрозивши йому зброєю

У Богородчанах “покупець” викрав мотоцикл неповнолітнього власника, пригрозивши йому “зброєю”. За такий вчинок чоловіку дали умовне покарання.

Фото ілюстративне

Про це йдеться у вироку Богородчанського райсуду. Як вбачається із обвинувального акту, обвинувачений ввечері 10 травня 2021 року приїхав в селище Богородчани, де за попередньою домовленістю зустрівся із неповнолітнім нібито для купівлі мотоцикла “КТМ Duke 125”. Мотоцикл був подарований йому батьком.

Надалі вони поїхали на мотоциклі в село Скобичівка Старобогородчанської громади для його огляду. І вже в селі біля річки “покупець” почав вимагати віддати йому транспорт безплатно. Продавець відмовився. Тоді фігурант справи, погрожуючи, направив на нього предмет, зовні схожий на пістолет. Таким чином, чоловік заволодів мотоциклом, вартістю  30922 грн та поїхав звідти.

У суді обвинувачений вину визнав та погодився зі всіма доказами, зібраними досудовим слідством. Свій вчинок пояснив тим, що не мав чим погасити кредит, тому і пішов на таку справу. Сказав, що налякав потерпілого страйкбольним пневматичним пістолетом, після чого сів на мотоцикл та поїхав в сторону Івано-Франківська, де продав його невідомому. Також він відмовився від дослідження доказів у суді.

Досліджувати їх суд не став. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст. 289 КК, тобто у незаконному заволодінні транспортним засобом, поєднаному з насильством, що не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого та присудив 5 років тюрми.

На підставі ст.75 КК звільнив від відбування покарання, призначивши два роки іспитового строку. Вирок набрав законної сили 1 листопада.

Діана БОЙКО

Читайте також:
У Косові судили зловмисника, який за фальшиві гроші купив собі автомобіль