середа , 24.04.2024

У Косові судили зловмисника, який за фальшиві гроші купив собі автомобіль

Три роки тюрми присудив Косівський райсуд чоловіку, обвинуваченому у придбанні та збуті фальшивих Євро. А також –  у придбанні за фальшиві гроші автомобіля.

авто

Про це йдеться у вироку райсуду від 27 вересня 2021 року. Як вбачається із обвинувального акту, група із п’яти осіб, серед яких і обвинувачений, діяла на території Чернівецької та сусідніх областей.

У 2019 році вони придбали у невстановленої слідством особи 27 фальшивих банкнот номіналом 50 Євро (1350 Євро, тобто 38 367 грн). 25 травня 2019 року ці гроші перевезли автівкою одного із учасників у село  Рожнів  Косівського району Івано-Франківської області.

Того ж дня обвинувачений разом із ще одним учасником групи розплатились цими  підробленими Євро із продавцем автомобіля «Mercedes-Benz» на польських номерах, якого попередньо знайшли на «Auto.ria».  З ним “покупці” зустрілись біля Рожнівського будинку культури.  Таким чином, чоловік залишився і без грошей, і без автомобіля.

Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 199 КК, тобто придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також збут підробленої іноземної валюти, вчинений за попередньою змовою групою осіб. А також – за ч.2 ст. 289 КК, тобто незаконне заволодіння транспортним засобом вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений  свою вину у вчиненому    визнав та  сказав, що він не знав про те, що гроші – фальшиві. У вчиненому розкаявся та просив суворо не карати.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність обвинуваченого та присудив у підсумку три роки тюрми з конфіскацією всього майна.

Вирок наразі не набрав законної сили. На нього подали апеляцію. Відкрито провадження.

Діана БОЙКО

Читайте також:
Під час купівлі автомобіля житель Прикарпаття став жертвою шахрайства: втратив 137000 грн